Wie ben ik

Ik ben Ann (° 1963),  gepassioneerd door mensen en door wat hen beweegt.                     

De rode draad doorheen mijn loopbaan is het begeleiden van individuen en groepen in hun persoonlijke groei.

Zo werkte ik elf jaar in werving en selectie en sinds meer dan twintig jaar als trainer en coach rond communicatie, stressmanagement en persoonlijke effectiviteit.

In 2006 heb ik de psychotherapie praktijk De Beleving opgericht. 

 

Ik ben co-auteur van het boek "Ontmoetingen in psychotherapie", uitgegeven in 2012 bij uitgeverij Acco. 

Aan de Educatieve-Academie doceer ik de jaartraining "begeleiden van rouw en verlies" en korte workshops, o.a. rond assertiviteit. 

 

Mijn basisopleiding is licentiate in de Germaanse Filologie, aangevuld met een aggregaat in het hoger onderwijs. Daarnaast volgde ik korte en lange bijscholingen waaronder gecertificeerde opleidingen in Rationele Emotieve Therapie (RET) , MBTI en Insights.

Ik ben therapeut in de Interactionele Vormgeving (vierjarige opleiding aan de Educatieve Academie te Berchem) en heb me verder gespecialiseerd in het werken rond Trauma en verlies, en Relatietherapie. 

Verdere bijscholingen : Jaartraining ‘Werken met familieopstellingen’ (bij Educatieve Academie) , Jaartraining ‘Begeleiden van verwerken van seksueel misbruik’ (bij Educatieve Academie), Jaartraining 'Begeleiden van rouw en verlies', voice dialogue (aan het Voice Dialogue Instituut), organisatieopstellingen (aan het Bert Hellinger Instituut),  Integratieve EMDR (Nederlandse Academie voor Psychotherapie), Brainspotting (Educatieve Academie), bemiddelaar in sociale zaken (Mediv), 'de metapositie van de supervisor' (Educatieve Academie).

Als I.V.-therapeut heb ik ook de ethische code van de V.V.T.I.V. ondertekend.

 

In de loop van de jaren ging ik met mijn eigen groeiproces aan de slag en kon er in mijn leven al heel wat in beweging gebracht worden. In therapie wil ik mensen begeleiden om opnieuw in contact te komen met wat voor hen écht van belang is om zo hun eigen veranderingsproces op gang te brengen.

/sites/default/files/styles/background_image/public/2017-12/import%202221.JPG?itok=8-m3U8o0