Brainspotting en EMDR

Wat is brainspotting?

Een Nieuwe en Revolutionaire Therapeutische Methode
Brainspotting is een krachtige therapeutische methode die werkt door de onderliggende neurofysiologische bronnen van emotionele en lichamelijke pijn, trauma, dissociatie en andere complexe symptomen te identificeren, te verwerken en uiteindelijk los te laten.

Voorbij Praten en Inzicht Krijgen
Brainspotting is met andere woorden een tool die begint waar de meeste klassieke praattherapieën eindigen. Met Brainspotting (BSP) is het mogelijk ervaringen te verwerken en symptomen aan te pakken die zich buiten het bereik van onze bewuste geest en onze verstandelijke vermogens bevinden.

Lichaamseigen Helingsproces
BSP werkt onmiddellijk in op de diepere hersenstructuren en het lichaam zonder dat het nodig is de hele tijd over je probleem te spreken of je ervaringen te analyseren.  BSP richt zich rechtstreeks op de onderliggende somatische (lichamelijke) / neurofyisologische component van je klacht. Eens deze geïdentificeerd is, start in het brein automatisch een lichaamseigen helingsproces dat ervoor zorgt dat bepaalde systemen die in onevenwicht zijn geraakt worden bevrijd en geïntegreerd.

Wat is een Brainspot?
Een Brainspot komt overéén met een oogpositie die verbonden is aan de emotionele activatie van een traumatisch of gevoelsmatig beladen probleem in het brein.
 
 
Vanuit De Beleving zijn wij geaccrediteerd om met Brainspotting te werken.
Meer info vind je terug op de website : www.brainspotting.be

 

/sites/default/files/styles/background_image/public/2017-12/import%202221_2.JPG?itok=gfwW84kt